Yamaha

Yamaha Motor Corporation je osnovana kao filijala korporacije Yamaha 1.Osnovana je u aprilu 1955. godine kao deoničko društvo u kojem je Yamaha Corporation jedan od glavnih partnera. Zahvaljujući ekonomskom rastu u Japanu i povećane potražnje za motorima, firma je počela proizvodnju motora 1955. godine uz finansijsku podršku od strane države.
Počeci Yamaha Motor Corporation, vraćaju se na godinu 1887, kada je Yamaha Torakusu (1851-1916) - preimenovan 1889. godine pod imenom Torakusu Yamaha firme u Nippon Gakki Seizo KK 1897 - kad je i počela  s proizvodnjom muzičkih instrumenata .Yamaha je  jedan od vodećih svetskih proizvođača muzičkih instrumenata i danas je flijala Yamaha Grupe. Kao i kod mnogih drugih firmi promene su se dešavale i za vreme drugog svetskog rata, gde je Yamaha proizvodila deo vojne opreme (uglavnom avionskih delova).Proizvodni pogoni uništeni su tokom bombardovanja početkom 1945 godine . Nakon rata, direktor Kawakami počinje izgradnju pogona s proizvodnjom jednostavnih mehaničkih delova , ali ta kompanija je ponovo bila usmerena vrlo brzo na proizvodnju muzičkih instrumenata ali 1950. godine tada 38 godina star sin Genichi Kawakami preuzeo je firmu i odlučio oživeti stare tvornice za proizvodnju motocikala Yamaha.
Yamaha predstavlja različite segmente života, ali svi imaju jednu zajedničku stvar: više zabave i više ispunjenja kroz savršen dijalog između čoveka i mašine.
Oglasi za poređenje
Nemate ni jedan oglas u tabeli.
Unesite razlog prijave
Poruka *
Prijavite se
Korisnik
Šifra
Zaboravili ste šifru? Pošalji