Polovni automobili | AutoPijaca |

Polovni Fiat automobili devedesetih godina
Devedesetih su predstavljena dva mala Fiata.Fiat Ciquecento dug samo 3.2m predstavljen je 1991. Proizvodio se do 1998. Na rapolaganju su bili motori od 0.7 do 1.1L. Negov naslednik Siecento predstavljen 1998. proizvodio se do 2010. Produžen je čak za 10cm. Ugrađivani su benzinski motori od 0.9 i 1.1L.  dok naslednik Una Fiat Punto (Auto Godine u Evropi) predstavljne je 1994. Otklonjen je glavni nedostatak prethodnika (nedovoljna čvrstina karoserije). Bio je dostupan i kao kabrio varijanta.Na raspolaganju su bili benzinski motori od 1.1 do 1.6L (najsnažniji je bio 1.4tubro 133KS) i samo jedan dizel 1.7L. Druga generacija punta predstavljena je 1999. uz mali redizajn pravio se sve do 2010. Pojavljuje se i ”Ulysse” — model sa kojim  kompanija prodire u novi lukrativni sektor lakih komercijalnih vozila.
Nova  strategija kompanije.Kako bi se izborila sa krizom ranih devedesetih,  kompanija povećava svoje prisustvo na internacionalnom tržištu što joj  omogucava da bazira više od 60% ukupnog profita van Italije. Istovremeno, širenje  konkurencije navodi Fiat da se usresredi na tržišta u razvoju.
Fiat je promovisan kao inovativan brend koji nudi  napredna tehnološka rešenja po pristupačnim cenama. Krajem 20.-og veka, Fiat  obeležava svoju stogodišnjicu i tim povodom objavljuje novi logo kompanije.Novi Punto sa inovativnim 1.3 Multijet 16v motorom  predstavljen je tačno deset godina nakon premijernog pojavljivanja modela. Iste  godine, 2003., preminuo je Giovanni Agnelli – unuk osnivača koji je bio na čelu  kompanije skoro pola veka.
Oglasi za poređenje
Nemate ni jedan oglas u tabeli.
Unesite razlog prijave
Poruka *
Prijavite se
Korisnik
Šifra
Zaboravili ste šifru? Pošalji