Polovni automobili | AutoPijaca |

Opel je sa prvom pojavom Opel Astre G krenuo u osvajanje trzista i svi bi rekli napad na VW Golfa, koji u ovoj klasi sluzi kao reper ostalima, zasluzeno ili ne ostavljamo Vam da sami procenite. Proizvodnja Opel Astre G pocela je 1998. godine i u to vreme Opel Astra je imala dinamican izgled, naprednu tehnologiju i dobar kvalitet. Ovaj automobil se i danas vozi i cesto se moze videti na nasim ulicama. Ova Astra je bila prvi Opelov automobila sa galvanizovanom karoserijom i garancijom protiv korozije od 12 godina. Povecano je medjuosovinsko rastojanje za 97mm, sirina za 34 kao i pomeranjem vetrobranskog stakla za 120mm prema kraju dobivena je prostrana unutrasnjost, sa dosta komfora i sigurnosti. U odnosu na prethodnu model Astra G je dodatno ojacana upotrebnom celicnih ojacanja cime je karoserija postala 2 puta otpornija na uvijanja u odnosu na Astru I. Veliki broj delova je izradjen od aluminijuma i magnezijuma cime je ukupna masa automobila znato smanjena, sto je za rezultat imalo i manju potrosnju goriva. Pod standarnom opremom se podrazumevalo servo upravljac, ABS, prednji i bocni vazdusni jastuci .Kao opciona oprema bila je elektronska kontrola stabilnosti, mobilni telefon integrisan u audio sistem, satelitska navigacija. Raspon motora se kretao od 65ks pa sve do 136ks.

Danas kao polovni automobil Opel Astra je sasvim solidan auto, koji nije preterano skup za odrzavanje i sa detaljnim pregledamo pre kupovine mozemo ga preporuciti za kupovinu.

Nova Astra je dostupna i u Srbiji.Sudeci prema prvim najavama iz Opel-a u ovaj automobil ulozeno je dosta truda i napora i reklo bi se da je Opel Astra bolja nego ikada. Koliko ovaj model moze da ugrozi VW Golfa videcemo, ali ljudi iz Opela najavljuju da ce nova Astra biti veliki rival golfu. A imaju i razloga za ovako nesto, pre svega jer je kvalitet materijala koji su ugradjeni u ovaj model na znatno vecem nivou od prethodne generacije. Dakle, korisceni su visokokvalitetni materijali u kombinaciji sa hromiranim delovima i jako su prijatni na dodir. Unutrasnjost nove Astre izgleda dosta futuristicki a ovaj utisak pojacavaju i boje koje su koriscene, spice red i ocean blue. Nema ostrih ivica i izgleda da je svaki detalj smisljeno uradjen. Ima dovoljno mesta i za sitnice. Sedista su udobna i lepo profilisana. Kada se automobil startuje intezitet osvetljenja instrument table se pojacava sto unosi neko dodatno uzbudjenje. Dominiraju detalji od aluminujuma, hroma i crnog laka te jako dobar kvalitet samih matrerijala. Siroko prednje vetrrobransko staklo odaje utisak preglednosti i prostranosti.

Sto se motora tice oni se krecu od 95ks do 180ks i kako Opel tvrdi imaju nizu potrsosnju goriva i emisiju CO2. Ponuda benzinaca krece od 1,4 sa 100ks i 1,6 sa 115ks, zatim slede 1,4 sa turbo punjacem i 140ks kao i 1,6 sa 180ks. Diel ponuda je 1,3 CDTI sa 95ks, 1,7 sa 110 i 125ks kao i 2,0 sa 160ks. Reklo bi se sasvim dovoljno da se zadovolji svaciji ukus.
Oglasi za poređenje
Nemate ni jedan oglas u tabeli.
Unesite razlog prijave
Poruka *
Prijavite se
Korisnik
Šifra
Zaboravili ste šifru? Pošalji